Ez picike adag, duplázzatok 🙂
Alap :
90g zabliszt
10g kakaópor
15g fehérjepor (rizsfehérjét használtam, bármilyen jó, vagy helette is zabliszt)
100g mandulatej (bármilyen tej)
Összekevertem az alapanyagokat, tepsi aljába nyomkodtam, 190 fokon elősütöttem 5 percig.
Almás réteg:
3-4 alma reszelve (alma méretétől függ)
2ek nyílgyökérliszt/zabliszt
édesítő
én tettem még bele mézeskalács fűszert / fahéjat
Az almát lereszeltem, kicsit kinyomkodtam, hozzáadtam a lisztet, édesítőt és a fűszereket. rátettem az alapra.
Morzsás réteg :
70g aprószemű zabpehely
50g lekvár (agavesziruppal, rizssziruppal is működik)
A zabpelyhet összekevertem a lekvárral, én ehhez nem tettem édesítőt mert a lekvártól elég édes volt. Tettem még hozzá 20-30g apróra vágott mandulát, rá’morzsáltam’ az alma tetejére, 190 fokon sütöttem kb 30 percig 🙂