Áfonyás sajttorta

Hozzávalók :

300g darált keksz

140g olvasztott vaj

750g mascarpone

200g porcukor/édesítő

150g tejföl

3nagy tojás+2 sárgája

1,5 csomag vaníliás pudingpor

A darált kekszet összekevertem az olvasztott vajjal, kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam és elősütöttem 180fokon kb 10 percig.

A mascarponét összekevertem a porcukorral, tejföllel és a tojásokkal, pudingporral (kézi habverőt használtam), ráöntöttem a kekszes alapra és sütöttem 155-160 fokon kb 1,5 órát.

Az áfonyás szószhoz összeforraltam 400g fagyasztott áfonyát kb 1dl vízzel, cukorral/édesítővel ízlés szerint és 30g vaníliás pudingporral. Amikor teljesen kihűlt a sajttorta rátettem és hideg helyen tartottam pár óráig 🙂

 

Hozzászólás