Hozzávalók :
300g darált keksz
140g olvasztott vaj
750g mascarpone
200g porcukor/édesítő
150g tejföl
3nagy tojás+2 sárgája
1,5 csomag vaníliás pudingpor
A darált kekszet összekevertem az olvasztott vajjal, kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam és elősütöttem 180fokon kb 10 percig.
A mascarponét összekevertem a porcukorral, tejföllel és a tojásokkal, pudingporral (kézi habverőt használtam), ráöntöttem a kekszes alapra és sütöttem 155-160 fokon kb 1,5 órát.
Az áfonyás szószhoz összeforraltam 400g fagyasztott áfonyát kb 1dl vízzel, cukorral/édesítővel ízlés szerint és 30g vaníliás pudingporral. Amikor teljesen kihűlt a sajttorta rátettem és hideg helyen tartottam pár óráig 🙂